Stichting Dieren-Voedselbank
Home.
Info.
Reglement.
Jaarverslagen.
Links.
Contact.
Deze site is mede mogelijk gemaakt door Neostrada Webhosting

Wie kan zich aanmelden

Mensen die al naar de voedselbank in Weert gaan voor eigen voeding komen automatisch in aanmerking voor dierenvoeding.

Kijk even op de volgende pagina voor onze regels.

Hoe kunt u zich aanmelden?

U kunt zich aanmelden met een inschrijfformulier,  deze kunt u hier downloaden en dan naar ons toe mailen.

Bij aanmelding kan er bewijs worden gevraagd voor uw inkomen of kan er een intakegesprek plaatsvinden om te kijken of u daadwerkelijk onze steun nodig heeft.

Hiermee voorkomen we misbruik en komt het voer terecht bij de mensen die het echt nodig hebben!

 

Afhalen

Na succesvolle aanmelding kunt u uw pakket afhalen bij de sponsorwinkel naast de voedselbank in Weert. Dit is tussen 14.00 en 16.00 uur gewoon op vrijdag.

Kunt u niet komen dan meld u even af via email zodat wij niet onnodig hoeven te slepen met voer!

Kunt u zelf niet komen maar komt iemand anders het voer voor u ophalen, overleg het dan eerst met ons, we kunnen niet zomaar iedereen voer meegeven.

 

U krijgt een vast samengesteld pakket, afhankelijk van uw huisdier. De hoeveelheid hiervan hangt af van wat we gesponsord/gedoneerd krijgen, niet van het aantal huisdieren dat u heeft.

We kunnen dus ook niet garanderen dat er altijd een pakket voor u is.

 

De Dierenvoedselbank is afhankelijk van donatie’s, waardoor er steeds ander voer uitgedeeld zal worden.  Honden met een gevoelig maag- darmstelsel kunnen tijdelijke problemen krijgen met het omschakelen van het ene voer op het andere.

Aangeraden wordt om de oude brokken met de nieuwe te mengen in het begin, om zo dit ongemak te voorkomen.

Katten daarentegen hebben geen probleem met ander voer. Tenzij er medische oorzaken zijn kan men ze dus gerust zonder problemen een andere brok voorschotelen.

 

De Dierenvoedselbank zorgt ervoor dat de privacy van de personen die de voedselpakketten ontvangen is gegarandeerd.  Hun gegevens worden niet  aan anderen ter beschikking  gesteld of ter inzage gegeven. 

Wij willen mensen niet motiveren om nieuw huisdieren aan te schaffen in een ongunstige situatie.          Huisdieren zijn een hele investering, daar komt  meer bij kijken dan alleen voeding.

We willen mensen motiveren om elkaar te helpen.

Wilt u onze hulp dan zullen we u ook vragen om te kijken wat u voor een ander kan betekenen, dit hoeft niet voor ons te zijn. Misschien hebben de buren wel iemand nodig die af en toe de hond uitlaat, of woont er een ouder persoon in de buurt die graag hulp heeft in de tuin.

Samen kunnen we elkaar toch helpen?!

 

Voor vragen kunt u altijd mailen.

Ook staan we met een stand op verschillende evenementen, kijk hiervoor op onze facebookpagina.